måndag 24 februari 2014

Stort tack till alla som var med!


Stort tack till alla som var med och gjorde vår första Logårdsstickning till en succé! 

Tyvärr fick jag inte några bilder på den fantastiskt goda maten och allt gott fika som våra vävande vänner försåg oss med! De hälsar att det kan bli en och annan varptråd av överskottet och vi säger stort tack!

För er som inte hade möjlighet att vara med kan jag berätta att Lördagens ”Logårdsstickning” besöktes av över 50 personer. De flesta kom från närområdet men besökare från Värmland, Dalarna, Östergötland och Bohuslän fanns också på plats. Ett tjugotal var med hela dagen och stickade eller spann, utbytte kunskaper inom området, shoppade, fikade och umgicks. Ett tiotal var med några timmar medan andra tittade för bil lite snabbt, köpte garn och fikade.

Under dagen hade man möjlighet att lära sig lite mer om olika digitala verktyg för stickning som kan användas för att dokumentera och organisera stickprojekt, appar och sidor där man kan hämta inspiration, lära sig nya tekniker, utbyta erfarenheter och söka material och redskap. Paulina gick igenom hur man använder Ravelry och Annuska kompletterade och berättade om olika appar som kan vara bra att ha när man stickar.

Flera spinnrockar var igång besökare hade möjlighet att prova eller få en inblick i hur det fungerar. Det surrade fint hela dagen från spinnrockarna där deltagarna både spann och tvinnade garn och en kardmaskin liksom en massa härliga fiber (ull och silke mm) fanns också på plats!


Andra tekniker som visades var ”magic loop” (en metod att sticka mindre rundstickningar, exempelvis strumpor, på rundsticka istället för på strumpstickor), tvåändssticknig (en gammal stickteknik där man stickar med två trådar och får en fastare stickning) och nålbindning (en gammal teknik där man syr maskor med en stor nål).


Ett härligt sorl av glada röster, klickandet av stickor och surret från spinnrockarna hördes hela dagen och på den ofta återkommande frågan om det kommer bli fler Logårsstickningar svarade vi, två mycket nöjda arrangörer, glatt ja! Hör gärna av er till oss om ni vill vara säkra på att få information om nästa Logårdsstickning! Tack än en gång till alla som var med och gjorde dagen så lyckad! Här kommer lite bilder:

Lite garn fick visa vägen in till Logårdspubben där vi höll till!

Här ser vi alla dagens inslag i ett!
 Datorgenomgång, spånad/spinning,
kaffedrickning, stickning och shopping!

Generösa stickade bidrag till våra insamlingar!

Det var full fart redan klockan tio när vi slog upp portarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar